Cover

Onwijs moeilijk is het!

Het vinden van de juiste cover is onwijs moeilijk. Soms maak ik het mezelf ook wel moeilijker dan nodig, maar ik wil zo veel dingen tegelijk. Het moet natuurlijk passen bij het boek, maar voor de potentiële lezer moet het ook spreken tot de verbeelding. Al weken ben ik in de weer met het vinden van een foto of illustratie waar ik een wauw effect bij voel. Een vergelijkbaar proces was het vertalen van de titel van mijn boek. Zoals eerder gezegd heb ik het boek in het Engels geschreven en de titel was er al voordat ik ook maar een letter op papier had. Die Engelstalige titel betekende zó onwijs veel. Zie dát dan vervolgens succesvol te vertalen: mission impossible.

In elk geval wordt as we speak heel hard gewerkt aan het vinden van de juiste cover. Daar helpt mijn zus bij. Overigens verdient zij een enorme pluim. Zij is gedurende het hele schrijfproces de eerste luisteraar geweest. Ontelbare avonden en lange uren heeft zij aan de telefoon gehangen met mij en geluisterd naar alwéér een nieuw hoofdstuk. Ik las voor en zij gaf haar mening of stelde vragen. Soms viel er een stilte en vroeg ik haar of ze nog wakker was, waarop zij geërgerd antwoordde lees nou maar verder, het is spannend.

Hoewel ik mijn zus niet anders ken dan dat zij ongefilterd haar ongezouten mening geeft, is zij in mijn optiek toch gekleurd. Ik ben onwijs benieuwd naar de reacties van andere mensen. Mensen die mij niet kennen...

Ik ga weer gauw door met het zoeken van een cover...


Twitter Facebook LinkedIn VolgenTrots

Schrijven is schrappen

Mijn eerste boek

Cover

Puntjes op de i